Windoor aconsegueix dues medalles d'or als mundials de Canadà

2017-10-24 10:00

WINDOOR ha obtingut 2 Ors als Mundials de Vol Indoor disputats aquest cap de setmana a Mont-real (Canadà). D'una banda l'equip WINDOOR Real Full Speed ​​Fly ha aconseguit l’Or a la disciplina de Vol en Formació Vertical (VFS). L'equip francès, establert a Empuriabrava, ha mantingut una renyida competició amb la delegació americana. Finalment, l’equip de  WINDOOR s’ha alçat amb la victòria amb un avantatge de 6 punts.

D'altra banda, els imbatibles Hayabusa han revalidat l'Or aconseguit fa 2 anys a Polònia a la modalitat competitiva de Vol en Formació FS Open (FS). L'equip Belga, patrocinat per WINDOOR i que té la seva base d'operacions al túnel empordanès, ha lluitat contra l'equip francès Weembi Lille amb el que ha mantingut una forta rivalitat a les darreres competicions internacionals de vol indoor. Si bé els Hayabusa no estan disposats a cedir el primer lloc a la classificació, desprès de 17 victòries consecutives.

Selecció Estatal

La Selecció estatal provinent del túnel de vent d’Empuriabrava ha estat formada per 2 equips que han obtingut un meritori doble 5è lloc, competint amb l'elit internacional del vol d'interior, formada per més de 200 voladors de tot el món.

D'una banda, la formació WINDOOR Team ha estat el primer equip estatal a disputar una competició de vol dinàmic per equips a la disciplina de vol 4 way dynamic. El triomf, finalment, ha estat de part de la delegació francesa. WINDOOR Team està format pels voladors catalans, Alex González, Dani Gallego Álvaro Valdés i l’alacantí César Rico, el 2on volador més ràpid del món. Tots ells pedrera del túnel de vent d’Empuriabrava.

El tàndem de vol dinàmic de la selecció, l’equip WINDOOR DC, format pels voladors César Rico i Dani Gallego, ha obtingut un meritori 5è lloc a la  categoria de vol dinàmic 2 way dynamic, a la que ha competit amb els millors 26 equips del món en aquesta disciplina. El triomf, en aquesta ocasió, ha estat per a l'equip polonès que s’ha avançat al favorit, França, per 0,75 dècimes de segon, després d’una penalització a l'equip francès.

Finalment, el jove campió de França a la modalitat Freestyle Junior, Mateu Limnaios, patrocinat també per WINDOOR, ha competit en aquesta creativa modalitat de vol indoor que combina dinàmiques d’estil lliure (freestyle) amb música i ball, on ha obtingut una quarta posició. L'Or ha estat per la jove voladora de Singapur, Kyra Poh, que és la voladora més ràpida del món.

El WISC 2017 és el 2n Mundial de Vol Indoor celebrat sota les regles de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI). La directora del Túnel del Vent Empuriabrava, Aida Rico, explica que "A WINDOOR estem molt satisfets amb el doble Or obtingut a Mont-real. Estem orgullosos amb l'actuació dels nostre 5 equips, que són part de la nostra pedrera. És la nostra filosofia donar suport als atletes del vol indoor, participar als campionats internacionals més destacats, i organitzar una competició internacional de prestigi com els The Wind Games que celebrarà la seva cinquena edició el proper mes de febrer i enfrontarà, de nou, als millors voladors del món".

El 2ns Campionat FAI del Món de Vol Indoor ha reunit a l'elit del vol indoor, més de 200 voladors procedents de 23 països que han competit en 4 modalitats: Vol en formació (FS: Obert, femení i junior); Vol en Formació Vertical (VFS Open), Vol dinàmic (En parella: Dynamic 2 WAY i en equips de 4 voladors: Dynamic 4WAY) i estil lliure (Freestyle: Open, Junior).

El 2ns Campionat FAI del Món de Vol Indoor s’ha celebrat al Túnel de Vent Skyventure Montreal a Canadà. Es tracta d'un túnel de 45 peus d’alçada (13,76 metres) i 14 peus de diàmetre (4,26 m) que aconsegueix una velocitat màxima de 290 km/h.

 WINDOOR Team (Álvaro Valdés, Alex González, César Rico i Dani Gallego)