Vilajuïga torna a organitzar les Jornades Culturals i Esportives del 13 al 22 d’agost

2021-08-09 09:00

L’Ajuntament de Vilajuïga tornarà a celebrar aquest agost les Jornades Culturals i Esportives després d’una primera edició el 2019 i de cancel·lar-les l’any passat arran de la pandèmia. Aquestes tindran lloc del 13 al 22 d’agost i comptaran amb moltes activitats, algunes de les quals de la mà de les entitats del municipi.

L’activitat que inaugurarà les Jornades serà l’exposició Els últims dies del fotògraf local Joel Joan, que en farà una visita guiada. Al llarg de la setmana es podrà visitar de les 19 a 21 h a la sala d’actes del Centre Cívic.

Durant la resta de setmana tindrà lloc una bicicletada nocturna (14 d’agost), un espectacle teatral de Píndoles Teatre (15 d’agost), un taller de dansa (que se celebrarà del 16 al 21) i una xerrada de l’esportista local Pau Coll (16 d’agost), un mercat de segona mà i un taller de plantes remeieres (17 d’agost), un concert d’havaneres de Les Anxovetes (18 d’agost), una gimcana pel poble i la presentació del llibre D’abantes a Xurrencai – El parlar de l’Empordà (19 d’agost), la primera edició del Tastajuïga –una ruta de tapes pels establiments de restauració del poble– (20 d’agost), un concert de petits i grans músics de Vilajuïga, una jornada de portes obertes al Castell de Quermançó i una mostra de l’Esbart Nova Dansa del Casino Menestral de Figueres (21 d’agost) i l’espectacle de dansa RUBBISH a càrrec de Pep Mogas, que serà la cloenda de la setmana (22 d’agost).

Aquesta programació, poc després d’acabar la Festa Major que aquest any de forma prudencial s’ha decidit reduir-ne els actes nocturns, pretén complementar les activitats d’oci i culturals que se celebren al municipi. A més, vol ser una oportunitat perquè els veïns i veïnes, així com qualsevol persona interessada en la cultura, surti al carrer o s’acosti a Vilajuïga per gaudir d’una estona agradable.