Unió de Pagesos demana que els tractors puguin passar per Figueres

2014-10-21 20:00

Unió de Pagesos va demanar la setmana passada una reunió amb el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Figueres, que encara no s’ha produït, per tal de trobar una solució a la limitació del pas de vehicles de més de 5,5 tones pel nucli urbà de Figueres i Vilatenim. Avui, en una reunió que la pagesia d’aquesta zona ha mantingut avui amb responsables de la Guàrdia Urbana, aquests han explicat que l’origen d’aquesta limitació es troba en una ordenança municipal de l’any 2003, tot i que és evident que fins ara no s’havia aplicat.

La Guàrdia Urbana ha explicat als pagesos i pageses assistents a la reunió que l’Ajuntament té la intenció de lliurar unes autoritzacions per als que sol·licitin passar pel nucli urbà però que aquestes s’han de sol·licitar a través d’una instància. El sindicat es mostra contrari a aquesta prohibició i demana que es modifiqui l’ordenança per tal que inclogui una exempció per als vehicles agraris, ja que és molt difícil determinar tots els pagesos dels pobles veïns que han de circular per les carreteres de la ciutat de Figueres. Cal recordar que Figueres és la capital de comarca, una de les que té més pes agrari de Catalunya i que com a tal i per la seva posició geogràfica, la xarxa de carreteres comarcals fa que des de molts pobles la única possibilitat viable sigui passar per algunes parts del nucli de Figueres, com és el cas dels pagesos que venen de Llers, Vilafant, Vilamalla, Vila-sacra, Vilabertran, Cabanes, etc...).

El sindicat ha demanat que no s’apliqui aquesta ordenança fins que s’incloguin els canvis proposats.

Unió de Pagesos va endegar la campanya No ens barreu el pas! l’any 2013 per demanar que s’aixequés la prohibició de passar tractors i vehicles lents per determinades carreteres autonòmiques i estatals. El sindicat considera que s’hauria d’evitar haver de continuar amb aquesta campanya per primera vegada en un municipi.