Unió de Pagesos aclareix amb el subdelegat del Governque l’ús del gasoil B en tractors agràris és legal fins i tot quan circulen per la via pública

2018-07-19 15:00

Unió de Pagesos es va reunir ahir amb el nou subdelegat del Govern a Girona, Albert Bramon. En la reunió, el sindicat va mostrar la preocupació per diferents operacions de control de la Guàrdia Civil, que havien tingut lloc les darreres setmanes a l’Alt Empordà, en les quals s’inspeccionava la correcte utilització del gasoil agrícola (gasoil B) per part de tractors agrícoles. En algunes d’aquestes operacions, el sindicat entenia que no s’havien verbalitzat les instruccions d’ús del gasoil agrícola correctament, d’acord amb la Llei 38/1992 d’impostos especials, per part d’alguns agents.

En la reunió, Unió de Pagesos va aclarir que no hi ha cap canvi de criteri per part del cos de la Guàrdia Civil i, de fet, segons la subdelegació, des del 2015 ençà no hi ha hagut cap denúncia per ús de gasoil B en feines no agrícoles a cap tractor a les comarques de Girona —en aquest cas els correspondria l'ús de gasoil A.

El sindicat va insistir que no només la Llei d’impostos especials permet utilitzar el gasoil B per a l’activitat agrària pròpia, sinó que també inclou poder circular per qualsevol tipus de via, on la circulació de tractors hi és permesa.

D’altra banda, Unió de Pagesos va valorar que per la campanya agrària de recollida de la fruita, probablement, hi hauria més demanda de treballadors que en les campanyes anteriors. En anar baixant progressivament les llistes de l’atur a Girona, hi ha certa preocupació al sector per veure si serà possible cobrir aquesta demanda.