Una exposició als instituts i un acte de rebuig pel Dia Internacional contra la violència de gènere a Figueres

2017-11-21 12:30

L’Ajuntament de Figueres commemorarà el Dia Internacional contra la violència de gènere amb una campanya de sensibilització adreçada principalment als joves que es durà a terme a través d'una exposició als instituts de la ciutat al voltant del dia 25 de novembre i un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017 que tindrà lloc el 24 de novembre.
Pel que fa a la campanya de sensibilització, s'ha treballat en el disseny d'una exposició que estarà en diversos centres de secundària de Figueres els dies previs i posteriors al 25 de novembre. La mostra, formada per 5 roll-ups que combinen imatges, text i codis QR que enllacen a vídeos de Youtube, convida a reflexionar sobre el fenomen de la violència i sobre els models de relació de parella.
Amb l'objectiu que la campanya es pugui ampliar a tota la ciutadania, algunes de les imatges de l'exposició es compartiran a través de les xarxes socials i dels canals de comunicació i de difusió de l'Ajuntament.
A més, el divendres 24 de novembre, a les 18 h, s'ha organitzat un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017, que estarà protagonitzat per les entitats Violeta, Garotes, Grup de Dones de l'Alt Empordà Glòria Compte i La Funcional Teatre. En primer lloc, es llegirà un manifest i, a continuació, es llegiran els noms de les dones assassinades, per a cadascuna de les quals es col·locaran unes sabates al terra al costat d'una esquela i una espelma.
La regidora de les Dones, Dolors Pujol, destaca que la campanya pretén sensibilitzar la ciutadania i, en especial, els joves, sobre els models de feminitat i masculinitat i sobre les formes d'establir relacions afectives per avançar cap a models de parella basats en la igualtat i el respecte.