Una desena de joves finalitzen el curs d’informador turístic amb francès

2018-06-06 13:00

Al llarg de passat mes de maig l’àrea de Joventut del Consell Comarcal ha realitzat una nova modalitat de formació per a promoure l’ocupabilitat dels joves de l’Alt Empordà. Es tracta del curs d’informador turístic amb francès que busca formar i inserir als joves en un dels sector més competitius de la nostra comarca. La formació que s’ha realitzat forma part dels PICE (Programa Integral de Cualificación y Empleo) i està cofinançat pel fons social europeu, en el marc del programa operatiu Empleo Juvenil 2014-2020, i per la xarxa de la cambra de comerç.

El curs, que van finalitzar una desena de joves, anava adreçat a joves de 16 a 26 anys. Els participants s’han format en temes d’ocupabilitat i habilitats socials per aprendre eines que els permetessin apropar-se a les empreses amb confiança i desenvolupar adequadament el lloc de treball. També van aprendre nocions de l’idioma francès, per a tenir un vocabulari bàsic amb el que comunicar-se amb els usuaris. Finalment van impartir-los formació específica com a informador turístic per apendre a atendre consultes generals, facilitar informació, i conèixer recursos turístics i patrimonials del territori.

A més a més, des de l’àrea de Joventut se’ls hi ha donat la possibilitat de realitzar i millorar el seu currículum, se’ls hi han ofert diferents ofertes de feina i fins i tot se’ls ha convidat a participar d’intercanvis amb joves francesos per a poder posar en pràctica el que han anat aprenent les 125 hores que ha durat el curs. Un cop acabada la formació, divendres passat, es va procedir a l’entrega de diplomes, a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, on els joves que van superar el curs van rebre el certificat de mans de la Cambra de Comerç de Girona i del Conseller de Joventut i Esports de l’Alt Empordà, Alfons Vila.