Una alumna del Cendrassos premiada per un treball de recerca sobre l'extrema dreta a Àustria, Espanya i Itàlia

2020-07-07 18:00

Si no feia ni una setmana que anunciàvem que l’alumna del Cendrassos Èlia Torrent havia guanyat el premi Argó 2020 de la Universitat Autònoma de Barcelona pel seu treball de recerca, en aquesta ocasió ha estat la seva germana i també alumna de l'institut, Alba Torrent i Ragolta, qui ha estat guardonada amb el primer premi UB-Santander de la Facultat de Dret. 

Amb més de 500 participants, el treball de l’Alba, Dismantling the European far-right. Analysing the cases of Austria, Spain and Italy, és una recerca rigorosa i escrita íntegrament en anglès, que, tutoritzada pel professor Jordi Galí, compara els fenòmens de l’extrema dreta en tres països diferents: Àustria, Espanya i Itàlia. 

Els orígens del treball cal buscar-los en l’Erasmus+ Learning from History... Planning the future together, un projecte de mobilitat internacional en el qual l’Alba pogué participar i, conjuntament amb altres estudiants del Cendrassos, compartir experiències i inquietuds amb joves d’Itàlia i d’Àustria. A partir del coneixement adquirit d’altres realitats europees, va decidir indagar en un fenomen tan actual com l’auge de l’extrema dreta, i buscar-ne els motius a partir d’una anàlisi crítica dels seus plantejaments. 

El premi aconseguit per l’Alba, lliurat de manera telemàtica pel rector de la Universitat de Barcelona i pel degà de la Facultat de Dret, és el premi a la feina ben feta i a un treball valent en tots els sentits.