Un total de 655 llars vulnerables de les comarques gironines es beneficien de les auditories energètiques de la Diputació

2021-03-31 17:00

La Diputació de Girona, a través del Servei d’Habitatge, ha realitzat fins al moment 655 auditories energètiques en llars vulnerables de les comarques gironines. Es tracta d’una de les accions principals del Programa d’Estalvi Energètic i Pobresa Energètica, que es va engegar a mitjans del 2020 amb l’objectiu de subministrar eines i recursos als ajuntaments i els consells comarcals de la demarcació per sensibilitzar la població sobre l’eficiència energètica de les llars i per actuar en els casos de pobresa energètica.

Aquestes auditories energètiques, que s’han encarregat a la cooperativa El Risell i que es continuaran realitzant aquest 2021, consisteixen en visites al domicili per verificar-ne el confort energètic, revisar les factures i, d’acord amb això, fer-ne una valoració i donar consells per incrementar l’estalvi energètic. La majoria venen derivades dels serveis socials dels ajuntaments i dels consells comarcals integrats en el programa.

També se n’han sortejat mitjançant «Parlem-ne al carrer», una iniciativa que permet no només assessorar-se sobre la despesa a la llar, sinó també conèixer l’impacte de l’estalvi energètic tant des del punt de vista econòmic com de reducció de les emissions de CO2.

En aquest programa, que es va haver de readaptar per la situació d’emergència sanitària de la COVID-19 i que finalment es desenvolupa en línia, hi participen setze municipis de les comarques gironines. Es tracta de Besalú, Camprodon, Cassà de la Selva, Girona (barris de Santa Eugènia, Taialà i Germans Sàbat), Llagostera, Lloret de Mar (barri de Can Carbó), Palafrugell (la Punxa), Ripoll (barri vell), Salt (centre i Veïnat), Sant Feliu de Guíxols (Vilartagues i Sot dels Canyers), Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere Pescador, Santa Pau, Tortellà, Vilafant i Vilanant.