Un operatiu dels Mossos d’Esquadra a la zona oest de Figueres acaba amb 5 detinguts i la localització de 1.072 plantes de marihuana

2020-10-16 19:00

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres, juntament amb efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Girona, van realitzar un operatiu al barri de Sant Joan i del Culubret de Figueres, des del dia 30 de setembre fins el dia 15 d’octubre.

L’operatiu policial s’emmarca dins els dispositius de treball amb els tècnics de Fecsa-Endesa, que es realitzen periòdicament per tal de detectar defraudacions de fluid elèctric, plantacions de marihuana en interiors d’edificis i altres il·lícits. Aquestes defraudacions i les manipulacions de la xarxa elèctrica comporten situacions de risc per a la seguretat de les persones, a més de possibles talls de subministrament de manera reiterada en domicilis, negocis, equipaments socials i altres.

El passat 8 d’octubre els mossos van fer un total de 4 entrades en domicilis situats al carrer Salut del barri de Sant Joan. En tres d’ells van trobar cultius de marihuana, amb un total de 742 plantes decomissades. També van fer 4 detinguts, 2 el mateix dia de les entrades i els altres 2 el passat 14 d’octubre, després de ser localitzats a Figueres. Els detinguts tenen entre 28 i 47 anys, són de nacionalitat espanyola, i estan investigats per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A més gràcies a l’operatiu, els investigadors van saber que en un domicili del carrer Borrassà de Vilafant hi havia una altra plantació de marihuana i el mateix dia 8 d’octubre van fer una altra entrada i hi van trobar 330 plantes. En aquesta actuació es va detenir un altre home, de 54 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts, un dels quals tenia antecedents, van passar el dies 9 i 15 d’octubre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.