Un nen d'11 anys molt greu després de ser rescatat quan s'ofegava a la platja d'Empuriabrava

2013-06-29 19:00

Un nen d'onze anys d'edat es troba ingressat a l'Hospital Josep Trueta de Girona en estat molt greu després d'estar a punt d'ofegar-se aquest dissabte poc abans de les 5 de la tarda a la platja d'Empuriabrava a prop de la desembocadura. El nen havia anat a la platja acompanyat per uns familiars i s'estava banyant amb altres infants quan ha quedat inconscient a l'aigua. Altres banyistes, en adonar-se dels fets, han avisat als serveis d'emergències. 

El tiet del menor, amb l’ajut de diversos banyistes i una patrulla del Cos de Mossos d’Esquadra ha pogut localitzar i treure de l’aigua el nen, que no respirava. Els policies li han realitzat les primeres maniobres per treure-li aigua dels pulmons i els tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques que han arribat al lloc en dues ambulàncies l’han pogut reanimar. Un helicòpter medicalitzat del SEM ha traslladat el menor a l’Hospital Trueta de Girona

En el moment dels fets onejava a la platja, que no disposa de vigilància, la bandera verda conforme era permès el bany.

En l’operatiu també han participat dues dotacions dels Bombers de la Generalitat, el tècnic municipal de Protecció Civil i diversos efectius de la Policia Local. El servei ha finalitzat a dos quarts de set de la tarda.

Recordem que el passat 14 de juny un noi de 16 anys va morir ofegat en una altra platja del terme municipal de Castelló d'Empúries a la que es troba situada a davant del càmping nàutic Almata.