Txot's obrirà a Roses abans de l'estiu

2019-03-20 15:00

El grup figuerenc Txot’s, que es dedica a la gestió de locals d’oci i restauració, obrirà abans de l’estiu un nou bar-restaurant a Roses, que es convertirà en el sisè de la companyia a la comarca de l’Alt Empordà. El nou establiment s’ubicarà als baixos de l’edifici de l’emblemàtic apart-hotel Mar y Sol, a la cèntrica cantonada entre l’avinguda de Rhode i la plaça de Catalunya, just davant del Passeig Marítim. 

El local, que portarà la marca comercial Txot’s, ocupa una superfície a peu de carrer de 180 metres quadrats, que es destinaran exclusivament al menjador principal, mentre que al soterrani disposarà de 250 metres quadrats que ocuparan les cuines i el magatzem. L’establiment comptarà tanmateix amb 130 metres quadrats més, distribuïts en dues terrasses exteriors, que s’ubicaran a la plaça de Catalunya i l’avinguda de Rhode. D’aquesta forma, el nou Txot’s tindrà capacitat per a 200 comensals. 

El grup Txot’s ja ha començat aquest mes de març les obres del seu nou establiment, amb la previsió que pugui obrir les portes en un termini d’aproximadament dos mesos, abans de l’estiu. El local donarà feina a unes 25 persones i en les properes setmanes es preveu que comenci ja el corresponent procés de selecció de personal. 

La companyia té com a objectiu exportar a Roses la filosofia dels seus establiments i que es converteixi en un referent gastronòmic i social del municipi, tal i com ja ha passat als locals que té oberts a Figueres i Empuriabrava. La cuina mediterrània seguirà centrant l’oferta gastronòmica del nou local, amb protagonisme també per les tapes, seguint la línia de la resta d’establiments del grup. 

Amb l’obertura a Roses, Txot’s es consolida com un dels principals grups del sector de l’oci i la restauració de l’Alt Empordà, amb una filosofia d’expansió que no només se centra en la generació de llocs de treball i la dinamització econòmica del territori, sinó que també persegueix l’objectiu de crear valor afegit amb la recuperació d’espais emblemàtics, ja sigui per la seva arquitectura o anterior funció. 

A banda del cas de Roses, revitalitzant el local de l’antic Mar y Sol, que va ser el primer hotel del municipi, el grup ha recuperat i dinamitzat espais com el Dynamic de Figueres, els baixos del Cercle Sport Figuerenc amb el restaurant Lizarran, l’antiga discoteca Passarel·la amb el Txot’s d’Empuriabrava o la que va ser oficina central de Banca Catalana amb el Txot’s de Figueres.
 

El grup Txot’s compta actualment amb 125 treballadors i amb el de Roses gestionarà sis establiments del sector de la restauració a la comarca de l’Alt Empordà. 

El primer bar-restaurant que va obrir va ser el Lizarran de Figueres, l’any 2003. Set anys després, el 2010, va obrir les seves portes el primer Txot’s també a Figueres, mentre que al 2014 l’empresa es feia càrrec, després d’una profunda remodelació, del bar-restaurant Dynamic de Figueres. Aquell mateix any obria el Txot’s Exprés a l’estació de tren d’alta velocitat de Figueres-Vilafant i el 2017 va començar la seva expansió fora de la capital altempordanesa amb la inauguració del Txot’s del passeig marítim d’Empuriabrava. Entre els plans a mig i llarg termini de la companyia hi ha el creixement de la marca Txot’s a altres ciutats de la demarcació de Girona i de la resta de Catalunya.