Tres funcions dels Pastorets a Roses amb el GTR

2013-12-13 09:30

El Grup de Teatre de Roses (GTR) torna a oferir aquestes festes un reencontre amb les tradicions nadalenques, amb la representació d'Els Pastorets. Per donar cabuda al nombrós públic que cada any aplega la representació, el GTR oferirà tres funcions (diumenge 22, dijous 26 i diumenge 29 de desembre), totes elles a les 18.30 h de la tarda.

Un dels espectacles tradicionals de les festes de Nadal a Catalunya és la representació dels Pastorets, en qualsevol de les seves versions dels diferents autors. L'any 1981 el Grup de Teatre de Roses va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió dels anomenats, i centenaris, Pastorets d'Olot. Més de cent actors i actrius a dalt de l'escenari, acompanyats per un quartet de músics, faran passar una bona estona a petits i grans.

Els pastorets d'Olot van ser escrits l'any 1880, és una de les versions de pastorets més antigues. El text va ser escrit per Antoni Molins, poeta nascut a Barcelona l'any 1838 i mort a Ibídem l'any 1903, i la musica la va composar Ignasi Rubió. Més tard va ser traduïda al català per Joaquim Danés. La història es basa en les aventures d’en Bato, en Borrego i els pastors que van cap a Betlem a adorar a Jesús, i entremig es troben amb les trampes que els dimonis capitanejats per Luzbel, els hi han  preparat.

Les entrades (10 € adults i 5 € infants), es poden adquirir a la taquilla del Teatre Municipal, 2 hores abans de l'inici de cadascuna de les funcions. Reserves a l'Ajuntament de Roses (pl. Catalunya, núm. 12, 2a planta), o bé trucant al 972 25 24 00.