Tequatre estrena 'Figuretes de vidre' al Jardí de Figueres els dies 28 de febrer i 1 i 2 de marc

2014-02-24 10:00

Després d’un any d’assajos i de fer la gira del seu anterior espectacle, la companyia de teatre Tequatre presenta el seu nou projecte, Figuretes de Vidre una adaptació de l’obra The Glass Menagerie de Tennessee Williams. Es representarà els dies 28 de febrer i 1 de març a les 21 h i el dia 2 de març a les 18 h al Teatre el Jardí de Figueres.

Amb aquesta obra, Tequatre farà un altre canvi d’estil, passant dels gags i l’humor de Retalls i La llegenda del Bruel i, de la tragicomèdia d’Antígona a Nova York, a un nou estil més dramàtic que ha comportat un gran treball d’emocions per als actors de la companyia.

En aquest cas, Tequatre ha treballat també amb l’escenografia, creant un espai a 2 nivells, que també aportarà un plus a l’obra.

“Sens dubte, aquesta és una obra que significa un canvi total en el nostre estil, és un repte per a nosaltres assumir una obra d’aquesta magnitud. Estem molt il·lusionats i desitjosos d’oferir el nostre treball al públic.” explica un dels membres de la companyia Tequatre.

En aquesta ocasió els actors de Tequatre són, per ordre d’aparició: Jaume Pujadas – Tom 1, Carme Magester – Amanda, Cristina Carbonell – Laura, Ricard Catalan – Tom 2 i Ramon Gómez – Jim.

Àngels Barrientos i Jaume Pujadas tornen a compartir la  direcció i el disseny de la il·luminació ha anat a càrrec de Jordi Llongueras.

The Glass Menagerie és probablement l’obra més autobiogràfica de Tennessee Williams, on el mateix autor es converteix en el protagonista. A través dels seus records, de les seves paraules, l’espectador s’endinsa en alguns dels aspectes potser més colpidors i dolorosos de la seva vida.

Figuretes de vidre és un retrat de la silenciosa desesperació dels anys 30, una evocació a la nostàlgia dels temps passats, de la soledat i dels amors perduts. Un reflex, per sobre de tot, de la necessitat de somiar.

Les entrades ja es poden comprar per 10 €, al Casino Menestral Figuerenc i a les taquilles del Teatre Municipal el Jardí.