Surt cap a Grècia la caravana medicalitzada de l'ONG Amb les teves mans

2016-06-12 19:00

L’ONG altempordanesa Amb les teves mans ha finalitzat el projecte d’adequació d’una caravana com a clínica dental mòbil. Aquest diumenge al matí ha sortit direcció a Grècia on s’estacionarà mentre els membres de l’entitat fan una prospecció de les necessitats als camps de refugiats siris. Quan arribin els primers voluntaris, mobilitzats a través del Col·legi d’Odontòlegs de Catalunya, la caravana entrarà en servei. L’alcaldessa de Figueres Marta Felip ha estat present per acomiadar-se dels cooperants.

El vehicle que acompanya la caravana també es quedarà a Grècia per donar servei logístic als voluntaris d’altres oenagés que ho necessitin. A banda de la pròpia caravana i l’instrumental mèdic –com un autoclau o una camilla– el comboi també porta alimentació infantil, gorres i crema solar.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació altruista de CaravanInn que ha aportat la caravana; el propi impulsor de l’oenege Milton Sánchez que ha donat el vehicle; la clínica dental Torres i el Col·legi d’Odòntolegs per aportar material mèdic; l’Ajuntament de Portbou i l’Associació Acise per ajudar en la nutrició infantil; Decor Valles que ha equipat amb un generador la caravana; tots els alumnes de l’Institut de Vilafant que han fet una recollida de gorres i protector solar així com altre ajudes desinteressades.