Som Cultura proposa 50 experiències a la Costa Brava i al Pirineu de Girona

2018-10-10 17:00

Aquest matí, a Girona, s'ha presentat Som Cultura, el mes de les experiències culturals a la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Enguany arriba a la seva tercera edició amb una cinquantena de propostes genuïnes ofertes per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Continuant amb la commemoració de l'Any del Turisme Cultural, el festival ofereix una selecció d'activitats especials per descobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i d'espectacles de les comarques gironines.

Mantenint la tendència de l'any passat, els organitzadors han treballat en la confecció d'activitats atractives i de qualitat adreçades als usuaris, alhora que han creat propostes combinades. D'una banda, Som Cultura presenta les propostes estructurades geogràficament: els dies 3 i 4 de novembres, a les comarques de l'Alt Empordà i el Baix Empordà; els dies 10 i 11 de novembre, a les comarques del Pla de l'Estany i la Garrotxa; els dies 17 i 18 de novembre, a les comarques del Ripollès i la Cerdanya, i els dies 24 i 25 de novembre, al Gironès i la Selva. D'altra banda, el festival també es presenta agrupat en quatre blocs: visites per descobrir el patrimoni; visites teatralitzades; música i art als museus, i, finalment, activitats inclusives.

Entre les propostes més destacades de la programació Som Cultura 2018 hi ha la que permet descobrir la infantesa del pintor Salvador Dalí a Figueres i que coorganitzen els museus de la ciutat: Teatre-Museu Dalí, Museu del Joguet de Catalunya i Museu de l'Empordà. També destaca la reedició de la proposta «Els museus surten al carrer!», que reuneix una quinzena d'equipaments de la Xarxa de Museus de les Comarques Gironines, els quals programen tallers infantils durant tot un matí a Sant Feliu de Guíxols. És novetat també en el festival la proposta de descobrir el nou equipament cultural de la Fortalesa de Sant Julià de Ramis, composta pel D'Or Museum i l'espai Quim Hereu, entre d'altres, a través de la trobada d'instagramers #InstaCultura.

Les reserves a les activitats del Som Cultura 2018 es poden tramitar a través del web www.somcultura.costabrava.org