Senyalització a l’exterior del CAP de Roses per a garantir la distància de seguretat entre els usuaris

2020-05-21 18:00

La brigada municipal de Roses ha dut a terme aquest matí les tasques de senyalització de l’exterior del Centre d’Atenció Primària amb franges horitzontals de color groc, amb les quals queda perfectament delimitada a partir d’ara la distància de seguretat que han de mantenir els usuaris que esperen per accedir a l’interior del centre sanitari.

Des de la declaració de l’estat d’alarma, el CAP de Roses i el Departament de Sanitat de l’Ajuntament, realitzen reunions periòdiques per fer el seguiment de la pandèmia i establir les mesures necessàries de protecció a la població. Durant la reunió mantinguda aquest matí, els responsables del CAP han traslladat al regidor de Sanitat de l’Ajuntament, Marc Danés, la necessitat d’habilitar un sistema a l’exterior del centre sanitari, per tal que els usuaris respectin la distància de seguretat interpersonal de dos metres establerta.

Tot i que a l’interior del CAP ja s’apliquen els protocols de seguretat necessaris per minimitzar el risc de contagi de pacients i equip sanitari, els responsables del centre han traslladat el seu neguit a l’Ajuntament, en detectar que a l’exterior no s’estaven complint les distàncies mínimes exigides entre les persones que esperen a ser ateses.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament ha mobilitzat ràpidament la brigada municipal per procedir a la senyalització necessària, que ha consistit en la instal·lació al terra de franges adhesives de color groc, molt visibles, que delimiten els punts d’espera. D’aquesta manera, els pacients que es desplacin a partir d’ara fins al CAP, disposen d’indicacions clares per tal que l’accés al centre es desenvolupi en condicions segures.

Ajuntament i CAP tornen a reiterar a la ciutadania la necessitat de complir estrictament, pel bé de tothom, amb les mesures de prevenció i seguretat establertes per les autoritats sanitàries.