Science Needs You! convoca el concurs ‘Acció Poètica Quàntica’ adreçat a joves de 14 a 17 anys

2019-07-09 13:00

Les jornades de divulgació científica Science Needs You! que aquesta tardor celebraran la quarta edició a Figueres i que estaran dedicades a la ‘Revolució Quàntica’, escalfen motors a l’estiu convocant un concurs de poesia que sota el lema Acció Poètica Quàntica convoca a joves d’entre 14 i 17 anys a crear frases poètiques de 50 caràcters inspirades en aspectes filosòfics relacionats amb la física quàntica com  el Determinisme, el Concepte de consciència, la Influència de l’observador en el sistema observat, o el Concepte de realitat.

La frase poètica guanyadora es plasmarà a modus de grafit en una paret de Figueres; la segona classificada en una paret de l’Escala, i les altres tres finalistes a passos zebra de la ciutat de Figueres. El guanyador obtindrà, a més, una Tablet; i els finalistes, entrades gratuïtes pel Festival Strenes. El termini per poder participar s’obre el proper dimarts 9 de juliol i es clourà el 13 de setembre. El lliurament de premis es farà el dimarts  17 de setembre en un acte públic a la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

Aquest projecte que vol fer reflexionar als joves en la ciència a través de les paraules està organitzat per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i rep el suport i la participació de 10 entitats de l’Alt Empordà que treballen en l’àmbit dels joves i de la cultura com la Biblioteca Fages de Climent de Figueres, la Biblioteca Víctor Català de l’Escala, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà, Ksameu, l’Institut d’Estudis Empordanesos, Poemestiu, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, la Xarxa de Convivència, Òmnium Cultural i La Cate.

El formulari d’inscripció es pot trobar al web  www.acdic.cat.

Foto: Xavi Toral