Sant Pere de Rodes tanca la programació d'estiu amb una nit de vins

2017-08-29 13:00

Aquest dijous 31 d’agost Sant Pere de Rodes clausurarà la programació d’estiu amb una visita molt especial en la que es descobriran els secrets de l’art del vi i els monjos i que s’acompanyarà d’un tast comentat de vins del celler Martín Faixó de Cadaqués.

El monestir de Sant Pere de Rodes tanca la programació especial d’estiu, organitzada per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, aquest dijous 31 d’agost amb una darrera Nit de vins en la que el celler convidat serà Martín Faixó de Cadaqués, l’antic Mas de Perafita, que rebia aquest nom arran de ser precisament la fita de terme dels antics dominis del monestir de Rodes.

Al llarg de l’estiu unes 40.000 persones han visitat el Conjunt Monumental de Sant Pere de Rodes i s’han realitzat més d’un centenar d’activitats que han volgut donar a conèixer la història del monestir. Destaca l’èxit de les activitats nocturnes, en especial la nova visita teatralitzada ‘Pirates i corsaris de Sant Pere de Rodes’, que ha exhaurit entrades de la majoria de les sessions i en la que es descobria el paper de Sant Pere de Rodes en l’època àlgida de la pirateria turca a la costa del Cap de Creus, aspecte poc conegut de la seva història, tot i que va marcar la vida a la muntanya i el litoral al llarg dels segles XV-XVI.

El conjunt monumental de Sant Pere de Rodes, format pel monestir de Sant Pere, el poble de Santa Creu i el castell Verdera, se situa al cor del Parc Natural del Cap de Creus, dins del municipi del Port de la Selva. La seva fundació data de finals del segle IX, en el marc de l’expansió de l’orde monàstica benedictina als comtats catalans impulsada per la monarquia franca. El principal monument és el monestir de Sant Pere, a redós del que prosperaren el castell de Verdera i el poble de Santa Creu.

La recuperació històrica i arquitectònica que porta el Departament de Cultura des de l’any 1986 permet gaudir d’aquest lloc privilegiat que, pel seu entorn natural, la seva conservació i singularitat, constitueix un conjunt patrimonial excepcional.