Salvem l'Empordà de purins reclama que Catalunya sigui declarada zona vulnerable

2017-11-17 08:00

IAEDEN-Salvem l'Empordà, en una acció coordinada amb entitats d’altres territoris catalans, ha presentat les al·legacions al Projecte de decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d’aprovació del programa d’actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries.

D'aquesta manera, aquest dijous, un grup d’activistes, disfressats amb màscares de porcs, han acompanyat el president de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, en representació de la plataforma Salvem l’Empordà de purins, al registre del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Figueres.

Davant la situació greu de la contaminació de les aigües subterrànies catalanes, les entitats en defensa del territori demanem que tota Catalunya sigui declarada zona vulnerable i que les actuals vulnerables es considerin vulnerades.

Les entitats considerem que la situació actual de la contaminació de les aigües subterrànies és molt preocupant i greu i que hauria de quedar reflectida més clarament en el nou Decret. El sector ramader s'ha convertit en els darrers anys en una indústria a gran escala i encara està en expansió: només a l'Alt Empordà hi ha uns 50 expedients de noves granges o ampliacions de granges en tramitació. Aquestes podrien sumar fins a 100.000 caps de bestiar més als 375.000 (el 2015) porcs que ja hi ha a la comarca.