Roses suspèn el Carnaval 2021

2020-08-11 13:00

La situació actual de crisi sanitària i el fet de no poder preveure en aquests moments quina serà l’evolució de la pandèmia ni d’establir quines mesures de seguretat i prevenció caldrà complir al llarg dels propers mesos, han motivat que el consell consensués ahir i decidís, per unanimitat de tots els presents, la suspensió del Carnaval de Roses 2021 que havia de tenir lloc de l’11 al 15 de febrer.

Les necessitats d’evitar qualsevol tipus d’aglomeració i d’acte massiu i de fer prevaldre la distància de seguretat interpersonal en qualsevol trobada, impossibilita per complet la realització de les diferents passades i balls que caracteritzen el carnaval rosinc. Davant això, colles i ajuntament van coincidir ahir en considerar que la recerca d’alternatives basades en el distanciament i en el control d’aforaments, faria perdre l’essència del carnestoltes de Roses.

El possible ajornament a altres dates també es va considerar inviable. La dedicació en la realització de disfresses i carrosses per part de les colles de Carnaval és absoluta, i és molt habitual que els components de les mateixes comencin a adquirir materials i a treballar amb intensitat en la seva elaboració amb molts mesos d’antel·lació. Davant tots aquests components, el Consell del Carnaval va prendre ahir la decisió de la suspensió de la festa.