Romero Polo-Valoriza serà l'empresa de neteja de Figueres

2018-10-05 08:00

La UTE Romero Polo-Valoriza ha quedat en primer lloc del concurs públic per a l'adjudicació del nou contracte de serveis de recollida de residus i neteja viària de la ciutat amb una oferta de 5,956 M€ anuals durant 4 anys amb un total de 23,6 milions d'euros.

Al concurs públic convocat el gener de 2018 s'hi han presentat cinc empreses: Romero Polo-Valorizza, Compañia Española de Servicios Públicos y Auxiliares SA (CESPA), Fomento de Construcciones y contratas, SA (FCC), UTE GBI Serveis - SAU Sersall 95,SL i Recolte)
La proposta de l'empresa guanyadora contempla 279.000€ anuals en campanyes  informatives i de sensibilització en la gestió de residus, i com a aportacions addicionals: 420 hores més d'obertura de la deixalleria, 676 hores més de serveis de reg mecànic, 3 màquines més d'escombrat, fregat i baldejat de carrers. També proposa el 100% de reposició anual de contenidors i 99.010 € anuals addicionals per al control de qualitat del contracte adjudicat.

El Ple de 25 de gener de 2018 va aprovar per majoria absoluta l'inici del procediment de licitació del contracte del nou servei municipal de residus sòlids urbans, neteja viària i gestió i manteniment de la deixalleria municipal amb un concurs públic.

La proposta de l'Ajuntament de Figueres posada a licitació contempla un contracte de 4 anys amb possibilitat de 2 anys de pròrroga i el següent pas serà l'adjudicació del servei a la nova empresa durant el mes de novembre perquè pugui entrar en funcionament a finals d'aquest any.

Entre les millores que destaquen del nou contracte s’hi troba la instal·lació de contenidors mòbils al centre de la ciutat que permetran que durant el que implicaran durant el dia es puguin retirar; la introducció del servei porta a porta en barris de baixa densitat, un nou sistema de contenidors de càrrega lateral, eliminar les àrees soterrades i un increment de rutes de recollida de voluminosos.

S’ampliaràn els molls de càrrega de la deixalleria municipal passant dels vuit actuals als dotze, obrirà durant més hores. Pel que fa a la neteja de carrers, s'hi incorporarà més personal i més hores de neteja, es renovarà i ampliarà la maquinària i es crearan nous serveis com el fregat mecànic i el baldejat de voreres i carrers així com la neteja de carrers amb aigua a pressió.També es preveu la renovació i ampliació de les papereres a tota la ciutat.

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, valora molt positivament la culminació de la segona part d'aquest procés en el qual el govern fa molts mesos que hi treballa, per poder culminar abans de finals d'any amb l'entrada en funcionament del nou servei que suposarà una transformació completa per posar Figueres al dia en recollida de residus, renovació de contenidors, millora de la qualitat del servei i sobretot en la neteja dels carrers.