Retiren les embarcacions enfonsades als canals de Santa Margarida

2010-10-06 14:01

Acaben d’iniciar-se a Roses els treballs d’enretirada dels vaixells enfonsats en els canals de Santa Margarida a Roses. L’actuació ha estat contractada pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, que respon així al compromís establert amb el consistori rosinc per a la neteja d’aquest espai. La senyalització de la bocana d’accés als canals i el seu dragatge, seran les dues actuacions que completaran aquest projecte de millora.

Des d’ahir i durant un termini previst de tres setmanes, es realitza l’extracció de les embarcacions enfonsades o semienfonsades en les aigües dels canals de la urbanització de Santa Margarida, actuació llargament reivindicada per veïns, usuaris i consistori, atès l’estat de deixadesa i l’impacte visual i mediambiental que aquests provocaven.

Els treballs consisteixen en l’enretirada d’un total de 16 embarcacions detectades a quatre localitzacions diferents: 8 a Port Canadell, 1 a Port Rodó, i 7 més a dos espais del Canal Gran. Posteriorment a aquesta extracció, l’empresa adjudicatària de les obres procedirà al desballestament del material, a la separació de les fraccions aptes per al reciclatge i al trasllat de la resta a l’abocador.

Més projectes de millora

Aquesta intervenció és fruit del compromís adoptat pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, amb el consistori rosinc, per fer front a la situació d’abandonament i de precarietat que oferien els canals, i que constarà de diferents fases.

La primera d’elles va tenir lloc el passat estiu, amb l’execució dels treballs de reparació del dic de la bocana de Santa Margarida, que presentava separacions i esquerdes al llarg dels seus murs. A la present actuació d’enretirada d’embarcacions, la seguiran dos nous projectes que consistiran en l’abalisament de tota la bocana d’accés als canals, així com el dragatge dels mateixos per eliminar l’acumulació de sorra que dificulta la navegabilitat en diferents punts dels canals.

Un cop finalitzades aquestes millores, l’Ajuntament preveu consensuar amb veïns i Generalitat el sistema de concessió de canals que aconsegueixi posar punt i final a l’actual situació, i que permeti desenvolupar les tasques de neteja, manteniment i condicionament d’aquests espais amb total normalitat.