Restauren els relleus de Frederic Marès de la façana del Museu de l'Empordà

2018-03-06 23:00

L'Ajuntament de Figueres ha començat aquesta setmana els treballs de restauració dels relleus de l'escultor Frederic Marès, la neteja dels elements de pedra presents a la façana del Museu de l'Empordà, les actuacions que realitzarà l'equip de restauració, dirigit per Idoia Tantull, consistiran en una neteja mecànica i química dels relleus i la consolidació puntual de les zones erosionades. També es restituiran les lloses de pedra de les pilastres que s’han perdut i s'estabilitzaran les que tenen un lleuger moviment.

La instal·lació dels baixos relleus de pedra de l'escultor Frederic Marès, de 280 x 120 cm cadascun, data del 1971, any de la inauguració de la seu actual del Museu de l'Empordà, i s'hi representen diversos elements relacionats amb l'Empordà i la seva història: el passat greco-romà i medieval amb Empúries i Carlemany en un dels costats i a l’altre un homenatge a la sardana d’Enric Morera i Joan Maragall.

El 14 d'abril també està prevista una intervenció de l’artista Paula Bonet a la façana lateral del carrer Enginyers, fruit del projecte Womart, de l'associació Rebobinart impulsat per la Xarxa Transversal.

L'alcaldessa i regidora de Cultura, Marta Felip, destaca que és la primera intervenció de restauració i conservació d'aquestes característiques que es realitza a façana del Museu de l'Empordà des de la seva inauguració, i amb aquests treballs l'Ajuntament de Figueres també se suma a la rehabilitació i millora de les façanes promoguda al centre històric.