Proposen que el Banc d'Aliments en reculli també per a mascotes

2020-11-27 11:45

L’empresa Gosbi i l’associació Projecte Lola posen en marxa una campanya de recollida d’aliments destinada a canviar el funcionament dels Bancs d’Aliments per tal d’incloure l’alimentació d’animals de companyia en els seus recaptes.

Aquesta campanya serà una prova pilot que es durà a terme exclusivament en territori gironí, però l’objectiu de Gosbi i Projecte Lola és aconseguir que l’acció arribi a tot l’estat espanyol. La Federación Española de Bancos de Alimentos (FESBAL) està formada per 54 bancs d’aliments que proveeixen a més de 7.000 entitats benèfiques i a més d’un milió de beneficiaris, però cap d’ells recollia aliments per animals domèstics fins ara. Per aquest motiu, ja estan en contacte amb FESBAL, qui ha manifestat la seva voluntat i compromís de dur-ho a terme i treballar plegats per a que l’any vinent els protocols de gestió permetin acceptar aliments per a animals.

Cal recordar que a les comarques de Girona hi ha més de 15.000 persones que estan en risc d’exclusió, 5.213 de les quals estan a Girona ciutat. Ara bé, si parlem a nivell estatal la xifra s’eleva a més de 335.000 nuclis familiars, del quals un 40% tenen animals domèstics, el que significaria que, com a mínim, 135.000 animals domèstics podrien beneficiar-se d’aquest recapte.

La recaptació, que s’ha donat a conèixer amb el hashtag #famíliaigualquetu, s’iniciarà l’1 de desembre i s’allargarà fins el 12 de gener de 2021.

Durant aquest temps, els 94 punts de venda de productes Gosbi a la província recaptaran aliments i els portaran al Banc d’Aliments de Girona qui els donarà, juntament amb l’aportació feta per Gosbi, a les entitats acreditades perquè aquestes ho facin arribar a les més de 700 famílies que tenen animals de companyia.