Programen 22 sortides als espais naturals de l’Empordà

2018-03-14 15:00

Els diversos espais naturals que hi ha a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà organitzen de forma coordinada un conjunt de sortides guiades al llarg de 22 diumenges i dies festius distribuïts entre la primavera i la tardor. La primera d'aquestes sortides està programada per al proper diumenge, 25 de març, als Estanys de la Jonquera i la ruta megalítica que els envolta i la promou el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera. En tots els casos, les places són limitades i es recomana trucar amb antelació, per reservar plaça, al telèfon de l'espai que organitza la sortida. Totes les visites són gratuïtes. 

En aquesta edició, amb motiu de l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, s’ha volgut destacar el patrimoni cultural que es troba inclòs en els espais naturals de les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. La iniciativa és organitzada pels responsables d’aquests espais i els dos consells comarcal s’encarreguen de la coordinació i la difusió. 

Al llarg dels mesos de març, abril, maig i juny es programen visites rutes i activitats a l’entorn del paratge de Tudela, els paisatges de Víctor Català, el patrimoni de les Salines, les plantes del riu Daró, el camí d’Empúries, les vores del riu Orlina, el patrimoni de Cabanelles i l’entorn de Romanyà i la cova d’en Daina, entre altres. 

Després del parèntesi de l'estiu, les sortides guiades està previst reprendre-les el 16 de setembre amb un recorregut pel patrimoni de pedra seca del Montgrí, la posidònia i les roques del cap de Creus, el paisatge de Castellbarri (Calonge), el rec del Molí i la Farinera de Castelló d’Empúries, les basses militars del Montgrí, les rieres de Cistella i Vilaritg, el puig Montclar de l’Ardenya i els boscos de Requesens, entre altres.