Presenten a Fortià una biografia dedicada al polític Josep Rahola

2016-01-07 09:00

Aquest dijous 7 de gener es presenta al Centre Agrícola i Social de Fortià el llibre "Josep Rahola. Una veu catalanista d’esquerres al Senat". L'acte es farà a dos quarts de vuit del vespre.

La biografia, elaborada pel jove historiador Francesc Marco Palau (Tarragona 1989) i editada per la Fundació Irla en col·laboració amb la Diputació de Girona, repassa l’extensa trajectòria del veterà polític gironí, vinculat des de fa dècades a la població de Fortià.

Josep Rahola d’Espona (Barcelona, 1918) és exemple de fidelitat al país. Enginyer de professió, forma part d’una de les nissagues gironines més apassionants del segle XX. Família de comerciants, intel·lectuals i polítics, la seva és una vida dedicada a la llengua i a la cultura catalanes. Del 1979 al 1986 va fer presents al Senat els valors d’esquerres, catalanistes i republicans del seu partit, ERC, que avui continua defensant. D’arrel i cor empordanès, el seu compromís nacional el converteix en un
referent del catalanisme a les comarques gironines.

L’acte comptarà amb la participació de Francesc Brugués alcalde de Fortià, Francesc Marco Palau, autor del llibre, i Cristina Alsina, patrona de la Fundació Irla.