Peralada ha presentat la geganta Na Mercadera

2017-08-16 10:00

Peralada va presentar oficialment dissabte passat la geganta Na Mercadera, amb el qual es vol retre homenatge a l’Heroïna de Peralada tan com va escriure Ramon Muntaner, el cronista medieval. En l'acte hi van ser convidades les colles geganteres de de Caldes de Malavella, Castelló d’Empúries, Figueres, Fal·lera Gironina, Les Borges Blanques, Vilafranca de Conflent i la colla de Peralada.

La presentació de la geganta era un dels primers actes de la fira medieval Na Mercadera, que, des de dissabte i fins dimarts a la 1 de la matinada va reunir una quinzena de parades ambientades en l'època medieval per oferir una fira de productes artesans, demostracions d'oficis i animacions, al passeig de la Principal de Peralada.

L'Ajuntament, tal i com va fer amb el gegant Ramon Muntaner, cedirà la geganta a la Colla Gegantera de Peralada, entitat cultural que s’encarrega de fer ballar els gegants arreu de Catalunya.

Aquest any, la tretzena edició de la fira Na Mercadera, ha comptat també amb visites guiades, visites teatralitzades, titelles medievals i animació musical a càrrec de la companya Sübitus.