Paco de Lucía torna a Peralada amb l'aforament complet

2013-08-09 09:00

Després de passar amb un gran èxit per Peralada l'any 2010, aquest divendres 9 d'agost Paco de Lucía torna al Festival Internacional Castell de Peralada amb totes les entrades venudes. En aquesta actuació l'acompanyaran quatre músics, dues cantaores i un bailaor.

Paco de Lucía es tradicional en la forma, però també està totalment ple d'idees, harmonies i conceptes com tocar un sol de guitarra flamenca a soleá, bulerías o seguirillas, així com noves harmonies, que no s'havien utilitzat mai abans. Per a Paco de Lucía és molt important xocar una mica amb el tradicional flamenc, incloent peces i sons de diferents llocs. Sens dubte, és un dels millors guitarristes del món, així com el més innovador i el que ha tingut més influència per a la música flamenca dels últims 30 anys. Amb més de 60 enregistraments ha tingut un impacte revolucionari, aconseguint una audiència a nivell mundial. 

L’any 2004, va rebre el Premi Príncep d'Astúries, el guardó més important de la seva carrera artística i de tots els que ha rebut qualsevol artista en la història flamenca. 

Dissabte la protagonista serà la jove trompetista i cantant Andrea Motis que compartità escenari amb la Locomotora Negra i Joan Chamorro.