Organitzen una xerrada sobre 'Dona i exclusió social' a Figueres

2013-03-03 10:00

La Plataforma pels Drets Socials de l’Empordà durà a terme el proper divendres 8 de març, a les set de la tarda al Teatre Jardí,  la tercera taula rodona sobre exclusió social a la ciutat de Figueres. A l’acte, que tindrà lloc en el marc del Dia Internacional de la Dona, intervindran Carme Mínguez, activista social, i Belen López, de la Secretaria de la Dona de CCOO, que donaran pas a un debat obert entre els assistents. 

Amb el títol "Dona i exclusió social" la intenció és denunciar les agressions als drets socials i els serveis públics, i fer visible les conseqüències de la crisi econòmica i les situacions d’exclusió social que se’n deriven. Aquesta vegada pretén fer un anàlisi de la situació de la dona en l’actual context de crisi, i de com aquesta està essent exclosa de la vida laboral i social per quedar relegada cada vegada més a l’àmbit domèstic. 

Servirà també per donar a conèixer la adhesió de la plataforma a les protestes que la Confederació Europea de Sindicats ha posat en marxa, per tal d'afrontar la desmesura amb que les polítiques neoliberals estan destruint el progrés social Europeu. És per això que el Secretari General de CCOO a les comarques gironines, Bartomeu Compte, com a referent de les entitats adherides i /o convocants de les protestes que es faran el dia 10 de març a Girona i el 14 a Brussel·les, tindrà ocasió de explicar amb detall els motius de les convocatòries.