Obren les inscripcions pel Tast de vins DO Empordà al cim del Puigmal del 22 de juliol

2018-07-09 17:00

El Consell Regulador de la DO Empordà ha programat pel diumenge 22 de juliol el 9è Tast de vins DO Empordà al cim del Puigmal, a gairebé 3.000 metres d'alçada. La iniciativa té com a objectiu celebrar un tast original i diferent per situar els vins de la DO Empordà al sostre de Girona. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l'esforç dels productors empordanesos per millorar la qualitat dels seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Durant l'activitat, es podran tastar els vins d'una desena de cellers empordanesos que participen en aquesta popular activitat: AV Bodeguers, Arché Pagès, Masetplana, Mas Llunes, Mas Oller, Mas Patiràs, Oliveda, Pere Guardiola i Vinyes dels Aspres.
Inscripcions obertes 

Aquesta mateixa setmana s'han obert les inscripcions que es poden tramitar al web de la DO Empordà.  El preu de l’activitat és de 8€ per a les persones que no tinguin assegurança de muntanya. Els que disposen d’assegurança només han d’abonar 5€. En cas de mal temps la pujada es realitzarà el 29 de juliol.  

La validació de les inscripcions es realitzarà el mateix dia 22 de juliol a partir de les 8.45h del matí al Coll de Fontalba, on també s'iniciarà la marxa cap al Puigmal a partir de les 9.00h. Tres hores més tard, cap a les 12.00h del migdia, hi ha prevista l'arribada al cim on es realitzarà la inauguració del tast de vins.
Per participar-hi cal tenir una preparació física mínima, ja l'activitat suposa una tres hores d'ascens i dues de descens. També cal dur roba, calçat i mitjons adequats. Així mateix cal portar menjar de ruta (esmorzar i dinar), bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial, cantimplora amb 1,5 litres d’aigua i farmaciola bàsica (iode, tiretes, pegats per a butllofes).