Obren el període per presentar candidatures a la Fulla de Figuera de Plata de Figueres

2014-03-13 17:00

L’Ajuntament de Figueres ha obert el termini per a la presentació de candidatures per rebre la Fulla de Figueres de Plata aquest 2014. Es tracta d’un reconeixement municipal creat per premiar la persona o el col·lectiu que s’ha distingit per la seva aportació a la vida social, econòmica, cultural i/o artística de la ciutat. En definitiva, és un premi a una trajectòria i a un compromís cívic amb Figueres; de manera que s’ha generat un consens ciutadà i un sentiment públic de demanda d’atorgament de la distinció.

Aquest reconeixement de ciutat té dues categories. Una per a entitats que s’atorga al col·lectiu, organisme o institució que per la seva trajectòria i la seva vinculació a la ciutat s’ha distingit per fer una aportació renovadora o d’impuls de la personalitat de Figueres. I una altra per a persones que s’atorga a la persona que per la seva trajectòria ha desenvolupat alguna acció o adoptat alguna actitud exemplars per al conjunt de la col·lectivitat.

Presentació de candidatures

Les candidatures es poden presentar per a qualsevol que valori la trajectòria d’una persona o una associació mereixedora d’aquest reconeixement. La proposició o instància, que es presentarà al Registre general de l’Ajuntament de Figueres (OMAC, avinguda de Salvador Dalí número 107), ha d’anar acompanyada d’un resum de la trajectòria de la persona o entitats candidates, fent especial èmfasi en la relació amb la temàtica del premi. També es pot incorporar a la candidatura una valoració personal i de fites destacades, així com cartes de suport o recollida de signatures. El termini de presentació de candidatures és fins el 15 de juliol, inclòs.

Recordar que l’òrgan encarregat de valorar i atorgar els reconeixements és la Comissió del Nomenclàtor, una comissió específica de caràcter consultiu encarregada d’informar sobre l’atorgament de noms als carrers i places de la ciutat, així com sobre tot allò que faci referència al disseny de les línies generals d’actuació en matèria d’erecció de monuments, d’atorgament de noms de personatges i/o d’efemèrides, de recuperació i de preservació del patrimoni en general i de concessió d’honors i distincions.

El lliurament dels premis, sempre a l’entorn del 19 d’octubre, es realitzarà durant l’acte de commemoració de l’aniversari de la concessió del títol de ciutat a Figueres.