Obre a Roses el ROM Restaurant–Taverna, amb Pere Planagumà al capdavant dels fogons

2017-08-04 12:00

El projecte conjunt dels germans rosincs Rom, i el xef garrotxí, Pere Planagumà, el ROM Restaurant-Taverna, acaba d'obrir les seves portes en un edifici de dues plantes, al bell mig del Passeig Marítim de Roses. Es tracta d'una nova proposta que combina l'ambient i els plats d'una taverna típica, amb la més acurada alta cuina. Ofereix productes del territori, frescos i de temporada, en una carta que es basa en la cuina tradicional empordanesa però que dona especial rellevància a la cuina marinera, concretament al peix fresc de la badia de Roses.

A la planta baixa, està ja en ple funcionament la taverna, amb taules a dins i en una terrassa amb vistes privilegiades a la platja de Roses, i en les properes setmanes obrirà les portes el restaurant gastronòmic, a l'espai superior. El conjunt configura de forma homogènia i amb una acurada decoració, un nou concepte de taverna gastronòmica que capitaneja, a la cuina, Pere Planagumà.

Després de quinze anys al capdavant dels fogons del restaurant Les Cols d'Olot, el xef de la Garrotxa ha apostat per aquest nou projecte, per al qual compta a la cuina amb un equip de primera que conformen, entre d'altres, Albert Lorenzo (xef pastisser) i Nico Ahumada (cap de cuina). Planagumà dona el protagonisme als productes frescos locals per elaborar una carta de creacions pròpies basades en la cuina marinera. El xef manté una relació estreta amb els pescadors de Roses, que li permet aprofundir en el coneixement de les espècies de peixos que es poden trobar a la zona i experimentar així totes les possibilitats que ofereixen gastronòmicament parlant.

El ROM Restaurant-Taverna l’han posat en marxa conjuntament Pere Planagumà i l’empresa familiar Rom i Fills, de Roses, que compta amb una àmplia trajectòria en el món de l'hostaleria i la restauració: gestiona l’Hostal Rom i l’Hotel Carmen (inaugurat l’any 2010) a Roses i, amb l’obertura del ROM Restaurant-Taverna (2017) l’empresa culmina una fase d’expansió que haurà suposat, en set anys, la creació d’una trentena de llocs de treball al municipi.

Planagumà va iniciar la seva carrera professional al costat de Xavier Sagristà i Toni Gerez al restaurant Mas Pau de Navata. Després d'una estada a El Bulli, va posar-se als fogons del reconegut restaurant parisenc La Tour d'Argent, on va experimentar amb l'alta cuina clàssica. Ha passat per la cuina d'El Celler de Can Roca, i ha estat cuiner privat d'un castell amb clientela selecta. L'any 2002 es va integrar a l'equip de Les Cols, el restaurant d’Olot que, amb ell, aconseguiria dues estrelles michelin, l'any 2005 i el 2010.