Mor als 66 anys Juli Soler un dels motors d'el Bulli

2015-07-06 10:54

La matinada d'aquest dilluns 6 de juliol ha mort Juli Soler. Va ser director d'El Bulli des del mes de març de l'any 1981 quan era propietat del del matrimoni Schilling. Tres anys després va incorporar-hi Ferran Adrià com a cap de cuina al costat de Christian Lutaud.

L'any 1990 Soler i Adrià es van convertir en propietaris d'aquest establiment de cala Montjoi i el van consolidar en el millor restaurant del món. L'any 1997 van aconseguir les tres estrelles de la Guia Michelin. L'any 2002 ja va ser reconegut com a Millor Restaurant del Món per The Restaurant Magazine, un guardó que es repetiria del 2006 al 2009.

Juli Soler comentava dels seus inicis "El Bulli era un espai màgic, arribar-hi era quasi una aventura, però gràcies a la nostra clientela i al boca-orella, alemanys, francesos i molts catalans venien per disfrutar d’una cuina que, malgrat ser molt diferent de l’actual, ja era pionera entre les noves tendències europees". 

L'any 2012 se li va diagnosticar una malaltia neurodegenerativa i va abandonar la direcció del nou projecte d'El Bulli Foundation.

Ferran Adrià ha escrit en diferents idiomes al seu compte de Twitter: "La notícia més trista que mai hauria volgut donar. Juli Soler ha mort. Sempre estaràs amb nosaltres"

Foto: El Bulli