Mor als 64 anys el bateria de Sangtraït Martín Rodríguez

2020-01-03 16:02

El carismàtic bateria del grup empordanès Sangtraït, Martín Rodríguez, ha mort aquest divendres a Figueres a causa d'un infart. Nascut a Cumbres Mayores (Huelva) l'any 1955 era figuerenc des dels 14 anys. Va ser aquí quan va començar a tocar la bateria i participar en grups com Utopia, Rockson (amb qui va gravar "Herederos del rock"), Mephisto, Tarkiana i Místic.

Va ser amb Sangtraït amb qui va aconseguir els seus majors èxits. S'hi va incorporar l'any 1984, per fer una substitució i ja s'hi va quedar. A finals del 1988 van començar a publicar les seves cançons en el disc "Els senyors de les pedres". El grup va dir adéu amb un concert a la sala Razzmatazz de Barcelona el 21 de desembre del 2001. La seva trajectòria discogràfica queda plasmada en set àlbums d'estudi i dos en directe, un és el del mític concert de 1991 al Palau Sant Jordi de Barcelona i l'altre, el de l'actuació de comiat.

En Martín, amb la seva característica barba blanca, vivia amb passió el rock, el portava a la sang. Enamorat de Deep Purple o Led Zeppelin era estimat per tota la generació del "rock català". 

Darrerament havia format part de Los Guardians del Pont i Barbablanca amb qui estva preparant noves cançons després d'un primer disc publicat l'any 2017.