Mishima també actuarà al Festival Acústica de Figueres

2018-08-06 10:00

El Festival Acústica ha desvetllat el grup que faltava per a completar el cartell de la dissetena edició. Serà Mishima que actuarà el divendres 31 d’agost, a mitjanit, a la plaça Catalunya de Figueres. Serà un concert especial per a celebrar el desè aniversari del seu disc Set tota la vida.

Present a la pràctica totalitat de les llistes de millors discs nacionals del que portem de segle XXI, Set Tota La Vida (2007) de Mishima és una referència cabdal de la música popular feta a Catalunya. Produït per Paco Loco a El Puerto de Santa María, el quart àlbum de Mishima és el dels himnes (“Un tros de fang”, “La forma d'un sentit”, “La tarda esclata”...), el de la consolidació definitiva d'una veu pròpia que parla sense subterfugis de l'amor, el desig i la nit, el d'un concepte que no trigaran a sublimar: la cançó d'autor feta amb banda.
Objecte d'un emotiu tribut que -amb versions d'artistes com Els Amics de les Arts, Joan Miquel Oliver o Mi capitán, entre d'altres- va publicar la revista Enderrock (Gener de 2018) en commemoració del seu desè aniversari, Set tota la vida reviurà en directe a la primera part d'un concert molt especial per Mishima a Figueres.  Per una vegada, el grup barceloní es permetrà la llicència de la nostàlgia per recordar-nos que mai ha oblidat d'on ve i, per sobre de tot, a on va.

Mishima s’uneix a un cartell de l’Acústica que destaca per la presència dels principals artistes catalans, com Love of Lesbian, Els Catarres, Alfred Garcia, La Raíz, Albert Pla, Joan Dausà, Quimi Portet o Doctor Prats, entre molts altres. L’Acústica 2018 tornarà a acollir els 100.000 espectadors de les darreres edicions, fet que situa l’Acústica al pòdium dels grans festivals de Catalunya, només superat pel Primavera Sound i el Sónar. 

L’aposta sense complexos pels artistes del país demostra que es pot dur a terme un festival d’èxit amb una programació amb el 90% d’artistes catalans. Aquest fet ha permès a l’Acústica rebre la distinció de festival estratègic de pop-rock de Catalunya. Distinció que atorga la Generalitat de Catalunya als festivals que excel·leixen i millor representen el seu gènere al país.