Miquel Ruiz i Josep Valls presenten una exposició dedicada a Josep Pla al Celler Espelt

2012-04-19 13:30

L’Espai d’Art del Celler Espelt, a Vilajuïga, acollirà el proper divendres, 20 d’abril, a les 8 del vespre, l’acte d’inauguració d’una mostra de dotze fotografies de Miquel Ruiz, acompanyada d’una selecció de textos de Pla i contratextes de Josep Valls i Grau, en homenatge a l’escriptor de Llofriu, en el trentè aniversari de la seva mort. 

L’octubre de 1971, i amb el número 20 de l’Obra Completa de Josep Pla, va sortir a la llum el llibre titulat “Les hores”. Es tracta d’un llibre que segueix el pas de l’any (festes, clima, costums, fauna i flora, cuina...) i el propi Pla confessa en el pròleg haver-lo escrit amb molt de gust. Segurament es pot afirmar que és un dels millors llibres d’entrada en la lectura planiana per a aquells que ho hagin fet mai, i també és el llibre ideal per a llegir a poc a poc, cada dia o quasi, perquè els capítols són de sis, set o vuit pàgines. 

En el trentè aniversari de la seva mort (23 d’abril de 2011), Miquel Ruiz i Josep Valls van voler dedicar-li un record que esperen sigui també un petit homenatge en relació amb l’esmentat volum 20, “Les hores”, que precisament el passat any 2011 va fer 40 anys de la seva publicació. 

Aquesta exposició mostra el resultat final: una fotografia de Miquel Ruiz, per a cada mes de l’any realitzada en funció d’un text de Josep Pla, i un contratext de Josep Valls que intenta glossar alhora la fotografia i el pensament planià. 

La mostra que s’inaugura el proper divendres 20 d’abril, a les 8 del vespre, es podrà veure a l’Espai d’Art del Celler Espelt fins el diumenge 20 de maig. La inauguració comptarà amb la presència dels autors i es clourà amb un tast de vins del celler empordanès.