Masquef preveu crear nous productes turístics perquè Figueres sigui destí de cap de setmana

2019-05-21 19:00

Figueres com a destí turístic de cap de setmana i d’estades curtes de 2 o 3 dies. Aquest és l’objectiu que persegueix Junts per Figueres per reforçar la capitalitat turística i comercial de la ciutat. Segons l’alcalde i candidat, Jordi Masquef, actualment el gruix més important de visitants “centra la seva estada al Museu Dalí i, per tant, amb prou feines passa unes hores a la ciutat, per la qual cosa cal donar un tomb a aquesta situació i aconseguir allargar aquestes estades i que Figueres sigui un destí de cap de setmana o de 2 o 3 dies”.

L’obertura l’any vinent de la casa natal de Salvador Dalí, la potenciació del castell de Sant Ferran o el projecte comercial i turístic de la Sala Edison són algunes de les propostes que han de contribuir a allargar les estades “i que, per tant, s’incrementi la despesa dels visitants a la ciutat”, indica Masquef.

L’alcalde figuerenc considera que la creació d’aquests nous productes turístics “es farà a partir de la col·laboració público-privada, amb la participació tant del teixit comercial i del sector de l’hostaleria com de les institucions culturals que hi ha a la ciutat”. Masquef afegeix que “la suma de tots els actors implicats ha de ser imbatible per crear un producte turístic atractiu que converteixi Figueres en l’epicentre turístic d’unà àrea de 30 quilòmetres a la rodona”

Junts per Figueres complementarà aquesta proposta amb la creació de l’Agència de Comerç i Turisme, com a ens público-privat, amb l’objectiu de coordinar i dissenyar totes les accions promocionals de la ciutat i les polítiques enfocades al sector del comerç. En aquest sentit, una de les accions a desenvolupar passa per incrementar l’atractiu dels principals eixos comercials de la ciutat a través d’ajuts per a la qualitat de façanes, rètols i mobiliari, la generació d’activitats de carrer com a element dinamitzador, la realització de grans esdeveniments per atraure públic i la potenciació de la marca Empordà.