Masquef incorpora el periodista Carles Arbolí i la mestra Alba Albert com a números 2 i 3 de Junts per Figueres

2019-03-22 15:00

L’alcalde i candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, ha anunciat avui dues noves incorporacions a la llista de les properes eleccions municipals del 26 de maig. Es tracta del periodista Carles Arbolí i la mestra Alba Albert, que ocuparan els números 2 i 3 de la candidatura, respectivament.

Arbolí i Albert se sumen als sis candidats que ja es van donar a conèixer a principis d’aquesta setmana i que formaven part de l’àmbit de Promoció Econòmica. “El nostre objectiu és sumar idees noves amb professionals de diversos sectors que ens aporten coneixement, capacitat de treball i vinculació a la ciutat”, ha remarcat Masquef.

El candidat a la reelecció de Junts per Figueres destaca que els fitxatges de Carles Arbolí i Alba Albert “suposen la combinació d’experiència en el món de l’administració pública i una solvent trajectòria professional en el sector de la comunicació, en un cas, i del talent de les noves generacions que ens demanen pas i són motor dels canvis socials, en l’altre”.

Masquef creu que la seva aposta és per una llista “el més plural i transversal possible, pensada sobretot per governar i poder donar resposta, en cada àmbit, a les principals necessitats de la ciutat”. “Vull gent que sigui capaç de deixar-se la pell per Figueres”, afegeix

Carles Arbolí i Padrosa té 47 anys i és periodista especialitzat en Comunicació Política i Comunicació Institucional. Va començar la seva trajectòria professional en el món dels mitjans de comunicació a Ràdio Popular de Figueres i ha estat cap de redacció del setmanari Hora Nova, delegat a l’Alt Empordà del Diari de Girona, redactor de la Vanguardia a Girona i Barcelona i membre de l’equip fundador del diari ARA, d’on era el cap de Societat fins que el febrer de 2012 va ser fitxat per l’aleshores conseller Lluís Recoder, com a director de comunicació del Departament de Territori i Sostenibilitat. Posteriorment va exercir les mateixes funcions amb el conseller Santi Vila als Departaments de Cultura i Empresa i Coneixement, fins a l’aplicació de l’article 155. També ha col·laborat amb els serveis informatius de Catalunya Ràdio, RAC1, SER Catalunya, RNE i l’Agència EFE i va dirigir alguns programes a l’antiga TV Figueres i Empordà TV. Actualment és assessor de comunicació a la Diputació de Girona i es troba en excedència laboral del diari ARA. “La cohesió social passa també per reafirmar l’orgull de ciutat i aquí les noves tecnologies i les eines de comunicació són fonamentals en la relació amb la ciutadania i per afiançar el sentiment de pertinença. Hem de reforçar el projecte col·lectiu de ciutat, que ha de ser capaç de resoldre els problemes del dia a dia, però també formular un model il·lusionant de futur”, assenyala Arbolí.

Alba Albert Vinagre té 23 anys i és Graduada d’Educació Primària en l’especialitat de Música. Té estudis musicals i està vinculada a les entitats culturals de la ciutat des de fa molts anys. Actualment és mestra a La Flauta Màgica de Figueres i des de fa més set anys està vinculada al món de l’educació. També compta amb experiència en la direcció d’activitats d’educació en lleure. Des de 2018 és presidenta de Joventuts Musicals a Figueres. “La ciutadania, i especialment les noves generacions, ens hem de fer més nostra la ciutat i l’educació i la cultura són una bona via per aconseguir-ho”, diu Albert. La candidata afegeix que “formar part de la llista de Jordi Masquef significa ser un engranatge més de l’equip i poder desenvolupar un projecte amb moltes potencialitats”.

Les incorporacions d’Arbolí i Albert a la llista de Junts per Figueres se sumen a les de l’equip de Promoció Econòmica format per l’economista i comerciant, Manel Rodríguez Plana, la farmacèutica Carme Martínez, l’executiva de compres Chantal Olivé, l’empleat de banca jubilat Ramon Pastoret, l’empresari Miquel Roura i l’empresari informàtic Albert Alemany.