Masquef encarrega el pla de xoc contra l’incivisme i denuncia la falta d’efectius de Mossos d’Esquadra a Figueres

2018-11-16 15:00

L’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, ha celebrat aquest matí una primera reunió amb el Cap de la Guàrdia Urbana i el regidor de Seguretat per encarregar un pla de xoc contra l’incivisme i la delinqüència i que de forma immediata ja s’incorporin noves directrius al cos per convertir en prioritàries les accions policials de prevenció i resposta a les actituds incíviques. Masquef dona resposta d’aquesta forma al compromís que va adquirir en el ple d’investidura de dimecres passat quan va anunciar tolerància zero amb l’incivisme i la delinqüència.

En la trobada s’ha acordat que de forma paral·lela al disseny del pla de xoc, ja s’incorporin canvis de forma immediata a l’hora de prioritzar determinats patrullatges, per aquest motiu, dilluns l’alcalde i el Cap de la Guàrdia Urbana traslladaran aquestes directrius a tots els comandaments del cos.

Segons Masquef, “he traslladat aquesta directriu de  tolerància zero perquè els agents siguin més proactius i adverteixin i, quan calgui, sancionin a qui incompleixi les ordenances municipals. No hi ha d’haver excuses i segurament fins ara, per una qüestió de prioritats, no s’ha fet amb la celeritat que es requeria”. Aquesta mateixa directriu s’ha traslladat també a la unitat responsable dels agents cívics municipals, que també han participat a la reunió, juntament amb el regidor de Seguretat, Quim Felip.

L’alcalde de Figueres també denuncia la falta d’agents dels Mossos d’Esquadra a la ciutat, la qual cosa “agreuja els problemes d’incivisme i de seguretat que patim”. Masquef ha valorat de forma positiva la col·laboració entre la Guàrdia Urbana i els Mossos, però el “dèficit inadmissible d’efectius de la policia catalana es tradueix en una sobrecàrrega de treball a la policia local i això té efectes en el nostre dia a dia”.

Masquef ha explicat que “la meva obligació és exigir els serveis que Figueres mereix i necessita, i ho faré governi qui governi a la plaça de Sant Jaume i sigui quin sigui el color polític del conseller de torn”. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà formalment una reunió amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per plantejar-li aquesta demanda de més mossos, convidar-lo a visitar la ciutat per conèixer de primera mà la situció i que proposi “solucions efectives”. Entre els temes a tractar un dels prioritaris també serà la problemàtica relacionada amb els delictes contra la salut pública de la zona oest de la ciutat i els talls de llum que es produeixen al barri del Culubret. En aquest sentit la setmana vinent l’alcalde es reunirà amb Isabel Buesa, Directora General d’Endesa.

L’alcalde figuerenc ha admès que totes aquestes actuacions “no ens donaran resultats d’un dia per l’altre ja que aquesta és batalla lenta i complexa, però que podem guanyar si ens mostrem ferms i perseverants”.