Mascaretes transparents pels treballadors de l’Ajuntament de cara al públic per a millorar l'atenció a les persones amb discapacitat auditiva

2021-01-15 09:00

L’Ajuntament de Figueres ha distribuït mascaretes transparents als treballadors del consistori que fan atenció al públic  a l'OMAC, a l'àrea de Serveis Socials, o a l'Oficina de Turisme, entre d'altres. D’aquesta manera, es vol facilitar a les persones amb discapacitat auditiva la comunicació de forma òptima a través de la lectura dels llavis. També s’ha repartit a les àrees amb personal amb dificultats auditives.

Es tracta de mascaretes homologades, segures, que compleixen la normativa i estan avalades pel comitè de salut i riscos laborals de l’Ajuntament.

La regidora de diversitat funcional, Ester Marcos, ha explicat que “com a administració pública tenim com a prioritat fer que l’Ajuntament de Figueres sigui totalment inclusiu, i aquest és un pas més. La inclusió ha de ser possible i la lectura de llavis és imprescindible per trencar aquesta barrera que es genera amb les mascaretes opaques”.