Marta Felip serà secretària general del Departament d’Empresa i Coneixement del nou Govern de la Generalitat

2018-06-02 18:00

Després de la presa de possessió dels consellers, el Govern de Catalunya ha celebrat avui dissabte la seva primera reunió al Palau de la Generalitat, presidida pel president Quim Torra, després de 7 mesos d’intervenció del Govern de l’Estat. Amb la constitució del nou Executiu català decau, així, automàticament l’aplicació de l’article 155, que va impulsar el Govern de Mariano Rajoy.

En la reunió d’avui, el Govern ha nomenat els secretaris generals dels Departaments entre els quals hi ha l'alcaldessa de Figueres Marta Felip que ho serà del Departament d'Empresa i Coneixement.

Marta Felip ha explicat a Tramuntana TV que ha rebut l'encàrrec de la nova consellera Maria Àngels Chacón. L'acceptació d'aquest nou càrrec no és incompatible amb el d'alcaldessa però Felip ha avançat que "en el termini d'uns dos mesos hi haurà relleu a l'alcaldia de la ciutat". 

“Tant la secretaria general del Departament com l’alcaldia d’una ciutat com Figueres requereixen de plena dedicació i, per tant, per responsabilitat, ètica política i convicció personal, prepararem en les properes setmanes un relleu municipal que garanteixi l’estabilitat del govern i la màxima normalitat durant el període de transició”, diu Marta Felip, que amb aquest nomenament es converteix en la número 2 del departament que lidera la consellera Àngels Chacón.

Felip assegura que viu aquest canvi “amb un sentiment de recança després de set anys de compromís i treball al servei dels figuerencs, però alhora amb la responsabilitat de poder contribuir des del Govern de Catalunya a construir el país que volem per millorar el benestar i la qualitat de vida dels set milions i mig de catalans”. Marta Felip s'ha mostrat molt il·lusionada davant aquest nou repte professional.