'Mare Nostrum' i 'Rebutjats' de Pilar Farrés al Museu del Joguet

2016-04-16 10:00

L'artista castellonina Pilar Farrés ha presentat la instal·lació 'Mare Nostrum' i 'Rebutjats' al Museu del Joguet de Catalunya de Figueres dins la programació d'Empordoneses. Aquesta obra es podrà visitar fins al 8 de maig.

Durant la presentació, Pilar Farrés i Dolo Yglesias (Cia. El Paller) han dut a terme, en els carrers adjacents al Museu del Joguet, una perfomance amb la col·laboració espontània de la vintena de persones que asistien a la inauguració de la instal·lació, els quals han estat convidats a formar part d'una acció que volia denunciar alhora que recrear el drama del refugiats.  

Mare Nostrum i rebutjats. Es tracta d'una instal·lació inspirada en el drama dels refugiats sobre la qual l'historiador de l'art Enric Tubert diu: "que són metàfores molt energètiques sobre diferents aspectes de la condició humana i la seva dimensió social". "L’elecció del Museu del Joguet no és casual, ja que té l’ànim de conscienciar els més petits vers la tragèdia que Europa viu aquests dies", explica Pilar Farrés.