Magalí Sare s'afegeix a Les Nits d'Acústica i l'Orquestra Diversiones farà una segona actuació a l'Acustiqueta

2021-08-17 10:00

Després de la gran acollida de Les Nits d’Acústica, el festival figuerenc continua presentant novetats emmarcades en el lema “La cultura també cura”. Per un costat, s’incorpora al cartell Magalí Sare, una de les cantants catalanes amb més projecció del moment. Actuarà dissabte 28 d'agost a les 21:00h a la  Plaça Josep Pla.

Per altre, ja que els grups Ginestà i Di-versiones van exhaurir les seves localitats amb molt poques hores, l’organització de Les Nits d'Acústica ha optat per ampliar-ne els aforaments. Per a fer-ho possible, el concert de Ginestà es trasllada a la nit de divendres a la Plaça Catalunya, que és un espai amb el doble d'aforament, i s’ofereix un segon concert de l’Orquestra Di-versiones el mateix dissabte a les 12:00h del migdia al Teatre Jardí.

Els tres espectacles són amb entrada lliure amb reserva prèvia, que es pot adquirir avui a partir de les 20h al web del festival.

La segona edició de Les Nits d’Acústica tindrà lloc els dies 26, 27 i 28 d’agost. Amb la intenció de respectar l’esperit de l’Acústica, cada dia es realitzaran un mínim de sis concerts simultanis entre els quals n’hi ha d’entrada lliure i reserva prèvia i concerts de pagament, tot i que l’organització ha treballat intensament per a oferir a preu reduït que va de 6€ a 18€, que es reinverteixen en el finançament del mateix festival.

La programació compta amb els grans artistes del moment com l’argentina amb un peu a Barcelona, Nathy Peluso o les propostes de Manel, Oques Grasses, Zoo, Rigoberta Bandini, Macaco o Els Pets. L’Acústica també aposta per l’escena emergent, marca de la casa. En aquest sentit, hi actuaran Magalí Sare, Marcel i Júlia, Ginestà, l’artista empordanesa Joina i els guanyadors del Sona9, Reïna. Finalment, seguint amb la voluntat de donar suport al talent local, l’Acústica ha realitzat una crida de grups emergents de la ciutat de Figueres. En total s’han rebut més de vint propostes de diferents estils i molta qualitat. Els tres grups seleccionats són Somboits, Entresol2a i Guillola.

La programació familiar de l’Acústica, l’Acustiqueta, compta amb Xiula, un dels grups més en forma d’aquesta temporada, i amb els habituals al festival Di-versiones, que faran dos passis.

Enguany el festival es fa seu l’eslògan “La Cultura també cura”. Els científics certifiquen que la cultura -en aquest cas la música en viu- ajuda a desconnectar de l’estrès, a crear lliurepensadors i a empoderar més les persones davant de la crisi social i sanitària.