L'oferta d'ensenyaments postobligatoris creix a Figueres, Roses i Vilafant

2015-05-11 15:00

El director dels Serveis territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha presentat avui, en roda de premsa, l’oferta dels ensenyaments postobligatoris per al curs 2015-2016 a les comarques gironines i n’ha explicat les novetats. L’oferta d’ensenyaments postobligatoris segueix la línia d’increment de grups, que creix amb 12 més, i mostra una línia ascendent en els darrers cinc anys.

Les novetats d’aquesta oferta es concreten, per una banda, amb l’estrena de batxillerat a l’Institut de Vilafant, que fins ara no en tenia i que l’oferirà en dues modalitats (de Ciències i Tecnologia i d’Humanitats i Ciències Socials). I, l’altra novetat destacable, és que cinc nous centres oferiran el Batxibac, que juntament amb els existents seran un total de 10 que l’impartiran, entre aquests s'hi troben l'Olivar Gran de Figueres i el Cap Norfeu de Roses.

L’oferta del Batxibac, que permet la doble titulació catalana i francesa, ha incrementat respecte el curs passat. Continua essent una prioritat del Departament l’intentar que hi hagi una franja important d’instituts que ofereixin aquesta formació. És una voluntat manifesta dels Serveis Territorials d’Ensenyament de Girona perquè les comarques gironines liderin aquesta oferta per una qüestió de veïnatge, per proximitat, perquè cada vegada s’estableixen més contactes amb Catalunya nord i perquè aquesta connexió és també una oportunitat laboral per als alumnes. El francès ha d’adquirir rang de llengua d’ús i de relacions comercials.

De les novetats de l’oferta de Formació Professional cal destacar l’increment important, de nou nous cicles a l’àmbit de les comarques gironines, entre ells n'hi ha a l'Institut de Vilafant, dedicat a activitats comercials i al Narcís Monturiol de Figueres sobre manteniment electromecànic orientat a la producció mecànica.

La FP dual a les comarques gironines, el curs 2012-2013, es va iniciar amb una oferta de 15 places i 3 empreses i per al 2015-2016 la previsió d’oferta és arribar a 518 places amb més de 165 empreses i entitats implicades. Per al proper curs el creixement fort serà a la família de Comerç (3 cicles de grau mitjà i 1 de grau superior).

Amb aquestes dades podem afirmar que la FP dual continua tenint a les comarques gironines una implantació ràpida, que és atractiva per als alumnes i representa una garantia d’èxit d’adequació a les necessitats de l’entorn. Al juny d’aquest any es graduarà la primera promoció de titulats amb la modalitat dual.