Llançà s'incorpora a Viles Florides que ja suma 6 municipis a l'Alt Empordà

2017-06-11 09:30

Llançà s’incorpora al projecte Viles Florides que promou la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) i que distingeix els municipis que treballen per la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds. Amb aquest, ja són 115 municipis a tota Catalunya que formen part d'aquest moviment. Llançà s'ha sumat a Castelló d'Empúries, Figueres, Peralada, Roses i Vilanant, els altres municipis de la comarca que ja formen part del moviment de Viles Florides.

"Viles Florides convida a una millora dels espais verds del municipi, i ens obligarà i condicionarà a preservar, valorar i destinar els recursos necessaris que calguin, no només a les zones verdes sinó també a la resta d’espais urbans, fomentant una jardineria més sostenible i eficient, amb introducció de varietats adaptades a la climatologia mediterrània”, detalla Silvia Barris, regidora de Paisatge Urbà de Llançà. Pel municipi, Viles Florides és una aposta que vol implicar a tots els ciutadans de la vila a cuidar i millorar l’impacte visual del conjunt del municipi.  Per Barris, hi ha, "a més a més, el valor afegit de poder donar a conèixer el municipi a fora pel que fa a l’atractiu de les rutes turístiques, el patrimoni i el seu entorn".

Viles Florides

Viles Florides vol reconèixer la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral i cultura del verd urbà que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. El projecte posa en valor la protecció dels espais verds, la millora de la qualitat de  vida, la conscienciació social vers polítiques sostenibles o el desenvolupament d’economies locals a  través de l’atractiu del parcs i jardins

El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds. El principal reconeixement de Viles Florides és en l’àmbit de l’administració pública local. Actualment hi ha a Catalunya 86 municipis distingits com a vila florida en reconeixement a la seva tasca per a la millora de l’espai urbà. Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. De forma anual s’entreguen les Flors d’Honor, el distintiu que certifica aquests municipis com a viles florides. La Flor d’Honor –n’hi ha d’una a cinc– s’entreguen segons el criteri d’un jurat especialitzat de la CHOC. Actualment, els municipis de Bagergue, Figueres, Mollet del Vallès, Olot i Vila-Seca són els cinc municipis catalans amb quatre Flors d’Honor, la major distinció fins ara. Mentre que hi ha 31 municipis amb tres, 44 amb dues i 6 amb una.