L'Hospital de Figueres incorpora un nou sistema de gestió de torns per a visites i proves

2017-08-06 13:00

L’Hospital de Figueres inverteix 70.000 € per millorar i modernitzar l’accessibilitat del centre amb un nou sistema de gestió de torns, de visites i proves, i la senyalització dels serveis. Dimarts que ve, 8 d’agost, entrarà en funcionament un nou sistema de gestió de torns que millorarà l’accessibilitat a Consultes Externes i a algunes proves diagnòstiques. L’usuari s’identificarà en els terminals amb la targeta sanitària, el codi de barres del volant o amb el número de DNI o de NIE. La validació de la consulta es farà de forma automàtica, més ràpida i àgil.

Els terminals estaran situats a Consultes Externes i a l’entrada de l’Edifici Est. Un cop l’usuari s’hagi identificat i hagi confirmat la visita li imprimiran un tiquet on hi figurarà el seu torn i la sala d’espera on s’haurà de dirigir. Els monitors de les sales d’espera indicaran el torn i la consulta on haurà d’entrar l’usuari, de manera que milloraran la confidencialitat i afavoriran que hi hagi més silenci.

La instal·lació d’aquest sistema de gestió de torns reduirà el nombre d’atencions al taulell d’admissions, de manera, que necessitarà menys administratius que passaran a reforçar l’atenció a l’usuari i l’atenció telefònica de la centraleta.

Inicialment, per tal d’afavorir el funcionament d’aquest sistema els usuaris comptaran amb l’ajuda de professionals del centre en els mateixos terminals, a fi de resoldre els dubtes que puguin sorgir.

Els terminals també permetran obtenir de manera immediata el justificant d’assistència.

Pla de senyalèctica

D’altra banda, aquesta setmana s’ha implantat un pla de senyalèctica per afavorir la orientació dels usuaris a l’interior de l’Hospital de Figueres. Des de les diferents entrades del centre s’indica com arribar a Diàlisi, extraccions, la Unitat de Cirurgia Sense Ingrés, Radiologia, hospitalització i Consultes Externes.

El sistema relaciona els serveis i unitats amb un color determinat i les fletxes indiquen la direcció que cal seguir per arribar a l’àrea desitjada.

Per comunicar el funcionament del sistema a l’usuari es repartiran fulletons informatius i en diferents punts hi haurà cartells per recordar la correspondència dels colors de les línies i els serveis.