L'Hospital de Figueres ha realitzat un nou curs d'espirometries

2016-05-18 13:30

La tercera edició del curs d’espirometries de l’Hospital de Figueres ha estat un èxit. Hi han participat una vintena de professionals d’infermeria, tant d’atenció primària com d’hospitalària de la demarcació de Girona, que actualment porten a terme espirometries o està previst que en facin.

El Servei de Pneumologia de l’Hospital de Figueres ha organitzat aquest curs que ha estat acreditat per l’Institut d’Estudis de la Salut (IES) de la Generalitat de Catalunya. Les 16 hores de formació s’han repartit entre classes teòriques i tallers pràctics, per tal que els alumnes adquireixin els coneixements teòrics necessaris, realitzin espirometries de qualitat, aprenguin a interpretar els resultats de les proves i obtinguin els coneixements bàsics per diferenciar les diverses alteracions funcionals.

El 2015, el Servei de Pneumologia va realitzar un miler d’espirometries, una prova bàsica de la funció pulmonar utilitzada per al diagnòstic i el seguiment de les malalties respiratòries, principalment l’asma i la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC).

El Pla Director de les Malalties Respiratòries (PDMAR) promou la realització d’espirometries de qualitat, una prova important pel malalt respiratori que si es realitza amb la una metodologia adequada evita que hagin de ser repetides.

Montse Adell, infermera del Servei de Pneumologia de l’Hospital de Figueres, amb un pacient, en el moment de fer una espirometria