L'Hospital de Figueres fa més eficient, sostenible i acollidora la primera planta

2015-10-06 10:00

Aquests mesos d’estiu l’Hospital de Figueres ha portat a terme diferents millores a la primera planta d’hospitalització per tal de fer-la més sostenible, confortable i acollidora. S’han dut a terme els treballs necessaris per actualitzar la planta amb una inversió de 145.000 €. Aquests treballs corresponen a la segona fase d’un pla de millora de les tres plantes d’hospitalització del centre, la primera de les quals va reformar el Servei Maternoinfantil, situat a la planta baixa. L’última actuació important d’aquest espai es va fer als anys 90, moment en què es va fer una ampliació. A partir d’avui, 5 d’octubre, es tornaran a obrir totes les habitacion

El projecte ha tingut en compte millores per fer l’espai més sostenible i respectuós amb el medi ambient, com el canvi d’il•luminació dels passadissos que ara disposen de llums led, un sistema que proporciona més llum i representa un important estalvi energètic. També s’ha treballat en la  millora dels tancaments de les habitacions dels pacients, s’han fet més aïllants de les condicions climàtiques externes, de manera que s’abaratirà la despesa de climatització d’aquest espai i alhora el farà més confortable.

També s’ha renovat una part del sistema intercomunicador entre el pacient i la infermera, una eina que redueix el nombre de desplaçaments dels professionals.

Pel que fa als passadissos, la millora del sistema lumínic, el canvi de color i la instal•lació de plaques protectores a les parets també n’han millorat la imatge i en fan un espai més acollidor, modern i agradable. Aquest també ha estat el moment per col•locar la nova senyalització i canviar la numeració de les habitacions i fer-la més lògica. A partir d’ara a la primera planta tots els números de les habitacions comencen per 1. Són 39 habitacions, entre individuals i dobles, amb capacitat per a 61 pacients.

A l’interior de les habitacions s’han renovat les plaques de sostre per unes de vinil, un material que en facilitarà la neteja, i s’ha millorat la imatge i els elements tècnics de les capçaleres dels llits.

La reforma es va iniciar a mitjans de juliol i finalitza, ara, a principis d’octubre. Primer es varen dur a terme les actuacions en una meitat de la planta i quan han estat acabades, han començat els treballs a l’altre sector. Tota l’operació s’ha dut a terme amb una acurada coordinació entre els diferents serveis que hi han participat i, evidentment, ha tingut en compte el trasllat dels pacients ingressats a habitacions que no estaven afectades per les obres, abans de començar i un cop acabats els treballs.

L’any passat es va dur a terme la reforma de la planta baixa d’hospitalització, al Servei Maternoinfantil, i les actuacions que s’hi varen dur a terme varen ser similars.

Està previst que durant el 2016 es dugui a terme una actuació semblant a la segona planta, dedicada principalment a Cirurgia i Traumatologia, i d’aquesta manera s’haurà completat la reforma de les tres plantes d’hospitalització del centre.