L'Estat destinarà 755.000 euros al giratori de la plaça del Sol l'any 2015

2014-10-03 17:00

El Govern municipal es mostra satisfet per la inclusió d’una partida pressupostària de 755.000 euros per construir el giratori de la plaça de Sol, en els pressupostos estatals per al 2015. A més, està previst que pel pressupost del 2016 es destinin 334.000 euros més per completar aquesta actuació. Un projecte que l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va arrencar com a compromís del ministeri de Foment en una reunió a Madrid l’abril d’aquest any.

Aquest setembre s’ha convertit doncs en un mes clau per tancar vells temes enquistats i relacionats amb la mobilitat gràcies a les gestions municipals dels últims mesos. Si la setmana passada es va confirmar, per part del departament de Territori i Sostenibilitat, l’inici de les obres del desdoblament de la C-260 a Vilatenim el segon semestre del 2015, amb la construcció del giratori a la plaça del Sol es tanca també una antiga reivindicació figuerenca que millorarà la mobilitat a l’avinguda Salvador Dalí, així com l’accés des del nord cap al centre de la ciutat.

L’alcadessa Marta Felip “es mostra satisfeta per la inclusió del projecte, amb partida pressupostària pròpia, que és clau per a la mobilitat dels figuerencs i figuerenques. Esperem que els terminis administratius s’agilitzin el més ràpid possible perquè les obres comencin com més aviat millor”. Felip recorda que una vegada “acabades les obres, serà el moment perquè Figueres recepcioni definitivament tota la trama l’antiga N-II, l’avinguda Salvador Dalí, i passi a ser 100% de titularitat municipal. A partir de llavors podrem començar a aplicar els projectes que tenim pensats, i alguns d’ells ja redactats, per millorar la mobilitat en l’eix principal que travessa la nostra ciutat”.