L'Espanyol a Figueres per marcar un gol al foc

2012-09-05 17:00

L'Estadi Vilatenim de Figueres serà l'escenari del partit amistós que disputaran el RCD Espanyol i una selecció de l'Alt Empordà aquest dijous a les 9 del vespre  i que destinarà la seva recaptació a ajudar els afectats pels incendis que van assolar la comarca. Les tres entitats impulsores, el RCD Espanyol, la UE Figueres i el Setmanari de l’Alt Empordà han presentat el partit solidari aquest dimarts a les instal·lacions de Sant Adrià.  

Carles Ayats, director editorial del Setmanari de l’Alt Empordà, ha explicat també s’obrirà un espai a eBay per a "subhastar diversos productes donats per esportistes com Jaume Alguersuari, Isaac Viñales o Jordi Arrese i per artistes com Nena Daconte o Maldita Nerea". En aquest context, ha explicat que la recaptació anirà destinada "a diferents projectes de 20 ajuntaments que ja estan en marxa". Així mateix, ha revelat que, posteriorment, es retrà un homenatge "a una quinzena de cossos que van participar en l'extinció de l'incendi". 

Per la seva banda, el president de la UE Figueres, José Antonio Revilla, ha donat les gràcies al RCD Espanyol perquè "des del primer moment es va interessar en fer un acte. Nosaltres, com a equip de la comarca, ens hem interessat i amb la col·laboració de la FCF i uns 50 clubs de la comarca ens hem mobilitzat per ajudar els damnificats". Tal com s'ha informat en les últimes hores, diverses seleccions regionals jugaran partits amistosos. Revilla ha reconegut que la presència de l'Espanyol ha generat interès entre els habitants. 

Finalment, el vicepresident de l'àrea social i institucional, Francesc Ciprés, ha remarcat que davant "la magnitud d'aquesta catàstrofe el club no podia estar més sensibilitzat i estar al costat de les persones que van perdre les cases. Quan va sorgir l'oportunitat, vam voler estar i ser dels primers a ajudar". En aquest sentit, ha apuntat que aquesta comarca és "molt especial" per al RCD Espanyol perquè "tenim una relació molt propera i això s'ha de reflectir en actuacions concretes. Hem d'estar al servei de tot el que pugui representar un benefici per a Catalunya i estar al costat de la gent que ens necessiti, és a dir, fer país". 

Dijous, a partir de les 17.30 h, prop de 60 joves jugadors de la comarca disputaran altres partit de futbol sobre la gespa artificial de Vilatenim: partit entre l´Estartit femení i un combinat comarcal, i altres duels de juvenils, infantils i alevins entre seleccions provincials i de l´Alt Empordà. El preu únic de les entrades serà de 5 euros i la recaptació es destinarà a ajudar els damnificats i a invertir, entre altres tasques, en la reforestació del bosc, que va quedar destruït per les flames. El Consell Comarcal de l'Alt Empordà serà l'òrgan encarregat de gestionar la recaptació obtinguda. 


Fila zero
Els impulsors del partit solidari han obert una fila zero per a recollir més fons per als damnificats. Els ingressos es poden fer al número de compte corrent 2042.0139.39.3300008522 de Bankia. 

Aquest partit està impulsat pel RCD Espanyol, la UE Figueres i el Setmanari de l’Alt Empordà. Compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Futbol, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres, Puma, Televisió de Catalunya, Diari de Girona, Impremta Aubert, Empordà Printing i SidPublicitat.com.


Punts de venda
El tiquets, al preu únic de 5 euros, es poden adquirir a les instal·lacions de la UE Figueres (Estadi de Vilatenim), al Setmanari de l´Alt Empordà (a l'Avinguda Salvador Dalí, 79 de Figueres) i a tots els clubs de futbol de la comarca. Altres punts de venda són: Bar Xup Xup, Bar Breston, Bar Emporium, Bar Les voltes, Bar Racó 2, Cafeteria Da Vinci, L´Àngelus Cafè, Bar El petit racó, Cafè di Roma, Cafeteria Pa artesà, Txot´s Sidreria, Cafeteria Estrella, Bar Mari i Fran, Lizarran, Bar Gran Firal, Cafè Paco Paco, Bar Punt 5, Bar El racó, Bar L´entrepà, Nostre Bar, Bar Blanc-i-negre, Restaurant Gafi-Gafi, Bar Souini, Bar Fraussa, Nou Bar, Nou Centre Empordà, Restaurant Cook Room, Bar El rincón del tapeo i Bar Zona Firal. El mateix dia del partit, les taquilles de l'Estadi estaran obertes des de les 17.00 h fins a l'inici de l’enfrontament per si encara queden entrades.